fraht dex - definiţie, sinonime, conjugare

fraht

[Sinonime]
FRAHT, frahturi, s.n. 1. Document comercial care însoţeşte o încărcătură sau o marfă transportată pe calea ferată şi în care se menţionează mărfurile, expeditorul şi destinatarul, staţia de destinaţie şi taxele respective; scrisoare de trăsură. 2. Sumă, taxă etc. plătite pentru transport de mărfuri (pe calea ferată). – Din germ. Fracht.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

FRAHT ~uri n. 1) Document comercial care însoţeşte o marfă transportată pe calea ferată; scrisoare de trăsură. 2) Taxă plătită pentru un transport de mărfuri (pe calea ferată). /<germ. Fracht
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

fraht (fráhturi), s.n. – Document comercial, scrisoare de trăsură. Germ. Fracht(brief), din oland. vrecht „preţ de transport”, cf. fr. fret, rus. fracht.
(Dicţionarul etimologic român)

FRAHT s.n. 1. Document în care se înscriu mărfurile transportate pe calea ferată şi taxele de transport; scrisoare de trăsură. 2. Taxă plătită pentru un transport. [Var. fract s.n. / < germ. Fracht].
(Dicţionar de neologisme)

FRAHT s. n. 1. document în care se înscriu mărfurile transportate pe calea ferată şi taxele de transport; scrisoare de trăsură. 2. taxă pentru un transport. (< germ. Fracht)
(Marele dicţionar de neologisme)

fraht s. n., pl. fráhturi
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
FRAHT s. (EC., FIN.) scrisoare de trăsură.
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: fr fra frah

Cuvinte se termină cu literele: ht aht raht