frigorifer dex - definiţie, sinonime, conjugare

frigorifer

FRIGORIFÉR, -Ă, frigoriferi, -e, adj. (Despre un sistem fizico-chimic sau tehnic) Care transferă frigul. ♢ Lanţ frigorifer = serie de instalaţii frigorifice prin care se asigură conservarea şi transportul la rece al alimentelor. Agent frigorifer = agent frigorific care transferă frig la un mediu ce trebuie răcit de la un mediu care se află la o temperatură mai joasă. ♦ (Substantivat; impr.) Clădire sau încăpere prevăzută cu instalaţii de răcire sub temperatura mediului înconjurător şi folosită pentru conservarera unor cantităţi mari de alimente, medicamente etc.; instalaţie frigorifică. – Din fr. frigorifére.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

FRIGORIFÉR1 ~e n. Încăpere unde se menţine frigul artificial şi care serveşte la păstrarea în cantităţi mari a produselor uşor alterabile; instalaţie frigorifică. /<fr. frigorifere
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

FRIGORIFÉR2 (~i, ~e) (despre sisteme fizico-chimice, tehnice sau despre agenţi fizici) Care produce şi menţine frigul artificial; prevăzut pentru producerea şi menţinerea frigului artificial. /<fr. frigorifere
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

FRIGORIFÉR adj.n. (Despre un sistem tehnic) Care produce şi menţine frigul. // s.n. Construcţie cu instalaţii pentru producerea frigului artificial. [< fr. frigorifère, cf. lat. frigus – frig, ferre – a purta].
(Dicţionar de neologisme)

FRIGORIFÉR I. adj. (despre un sistem fizico-chimic sau tehnic) care transferă frigul. II. s. n. instalaţie frigorifică. ♢ navă echipată cu o asemenea instalaţie. (< fr. frigorifère)
(Marele dicţionar de neologisme)

frigorifér adj. m., pl. frigoriféri; f. sg. frigoriféră, pl. frigorifére
(Dicţionar ortografic al limbii române)

frigorifér s. n., pl. frigorifére
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: fr fri frig frigo frigor

Cuvinte se termină cu literele: er fer ifer rifer orifer