frigorific dex - definiţie, sinonime, conjugare

frigorific

FRIGORÍFIC, -Ă, frigorifici, -ce, adj. Care ţine frig, privitor la frig, care serveşte la producerea frigului. ♢ Agent frigorific = substanţă sau amestec de substanţe care produce sau transportă frig. Instalaţie frigorifică = sistem tehnic alcătuit dintr-un agregat frigorigen, o încăpere răcită, o instalaţie de comandă şi de control şi dispozitive anexe, utilizat pentru răcire. – Din fr. frigorifique, lat. frigorificus.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

FRIGORÍFI//C ~că (~ci, ~ce) 1) Care ţine de frig; propriu frigului. 2) v. FRIGORIFER II.Instalaţie ~că complex de instalaţii pentru obţinerea frigului artificial. /<fr. frigorifique, lat. frigorificus
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

FRIGORÍFIC, -Ă adj. Care produce frig, care păstrează frigul; care se referă la frig. [< fr. frigorifique, cf. lat. frigus – frig, facere – a face].
(Dicţionar de neologisme)

FRIGORÍFIC, -Ă adj. care produce, care păstrează frigul; referitor la frig. o agent ~ = agent termic care produce sau transferă frig; instalaţie ~ă = sistem tehnic care produce răcirea unei încăperi, a unui recipient etc. prin transfer de căldură; capacitate ~ă = căldura preluată de un agent frigorific în timp de o oră. (< fr. frigorifique, lat. frigorificus)
(Marele dicţionar de neologisme)

frigorífic adj. m., pl. frigorífici; f. sg. frigorífică, pl. frigorífice
(Dicţionar ortografic al limbii române)Antonime:
Frigorificcalorific
(Dicţionar de antonime)


Cuvinte care încep cu literele: fr fri frig frigo frigor

Cuvinte se termină cu literele: ic fic ific rific orific