fructificație dex - definiţie, sinonime, conjugare

fructificație

[Sinonime]
FRUCTIFICÁŢIE, fructificaţii, s.f. 1. Fructificare. ♦ Proprietate a plantelor de a produce fructe; proprietate a pomilor fructiferi şi a viţei de vie de a da lăstari fertili. 2. Totalitatea organelor reproducătoare la criptogame. 3. Perioadă în care se formează fructele. – Din fr. fructification.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

FRUCTIFICÁŢI//E ~i f. 1) v. A FRUCTIFICA. 2) Proprietate a plantelor de a face fructe. 3) Fază de formare a fructelor. [Art. fructificaţia; G.-D. fructificaţiei; Sil. -ţi-e] /<fr. fructification
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

FRUCTIFICÁŢIE s.f. Fructificare. ♦ Proprietate a plantelor de a produce fructe; (p. restr.) proprietate a pomilor şi a viţei de vie de a da lăstari fertili. ♦ Perioada în care se formează fructele. [Gen. -iei. / cf. fr. fructification].
(Dicţionar de neologisme)

FRUCTIFICÁŢIE s. f. 1. proprietate a plantelor de a produce fructe; proprietate a pomilor şi a viţei de vie de a da lăstari fertili. 2. totalitatea organelor reproducătoare la criptogame. 3. perioadă în care se formează fructele. (< fr. fructification, lat. fructificatio)
(Marele dicţionar de neologisme)

fructificáţie s. f. (sil. -ţi-e), art. fructificáţia (sil. -ţi-a), g.-d. art. fructificáţiei; pl. fructificáţii, art. fructificáţiile (sil. -ţi-i-)
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
FRUCTIFICÁŢIE s. (BOT.) fructificare. (~ a unei plante.)
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: fr fru fruc fruct fructi

Cuvinte se termină cu literele: ie tie atie catie icatie