fugasă dex - definiţie, sinonime, conjugare

fugasă

FUGÁSĂ, fugase, s.f. 1. Încărcătură mare de exploziv îngropată sub pământ sau instalată sub apă, în scopul nimicirii forţei vii şi a tehnicii de luptă a inamicului. 2. Recipient încărcat cu substanţe toxice de luptă, cu amestec incendiar etc., folosit pentru distrugerea diferitelor obiecte prin explozie. – Din fr. fougasse.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

FUGÁS//Ă ~e f. Încărcătură explozivă îngropată în pământ sau instalată sub apă în scop de a aduce pagube inamicului. /<fr. fougasse
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

FUGÁSĂ s.f. 1. Mină constituită dintr-o încărcătură explozivă şi o umplutură de materiale diferite, care se aruncă contra atacatorului. 2. Recipient încărcat cu substanţe toxice, amestec incendiar etc., care se foloseşte contra barajelor sau pentru incendierea diferitelor obiective. [< fr. fougasse].
(Dicţionar de neologisme)

FUGÁSĂ s. f. 1. mină dintr-o încărcătură explozivă şi o umplutură de materiale diferite, care se aruncă contra atacatorului. 2. recipient încărcat cu substanţe toxice, amestec incendiar etc., folosit pentru incendierea diferitelor obiective. (< fr. fougasse)
(Marele dicţionar de neologisme)

fugásă s. f., g.-d. art. fugásei; pl. fugáse
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: fu fug fuga fugas

Cuvinte se termină cu literele: sa asa gasa ugasa