game dex - definiţie, sinonime, conjugare

game

gamă game
GÁMĂ, game, s.f. 1. Succesiune de sunete (şi note), care cuprinde toate sunetele unei scări muzicale, dispuse în ordinea ascendentă sau descendentă a sunetelor şi luând tonul şi numele notei cu care începe succesiunea. 2. Fig. (Pict.) Serie de tonuri şi de culori dispuse într-o succesiune armonioasă. 3. Fig. Serie, grup, succesiune de obiecte, de fenomene, de situaţii care alcătuiesc un tot (armonios). Gamă largă de sortimente. – Din fr. gamme.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

GHEM2, ghemuri, s.n. Fiecare dintre punctele câştigate de un jucător de tenis (după mai multe erori ale adversarului), în limitele unui set (1). [Scris şi: game şi pron. în acest caz: gheim, cf. pronunţiei din engl.] – Din engl. game.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

GÁM//Ă ~e f. 1) muz. Succesiune de note muzicale în ordine ascendentă sau descendentă, cuprinse într-un interval de o octavă, care ia numele notei cu care începe această succesiune. 2) Serie de culori într-o gradaţie naturală şi armonioasă. 3) fig. Şir continuu (de obiecte, fenomene, situaţii etc.), alcătuind un tot. O ~ întreagă de sentimente. /<fr. gamme
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

GÁMĂ s.f. 1. Scară de evaluare a unor valori sau rezultate. 2. (Muz.) Succesiune de opt sunete dispuse în ordine ascendentă sau descendentă, care ia tonul şi numele notei cu care începe. 3. (Pict.) Succesiune de tonuri, de culori care se armonizează. [< fr. gamme, it. gamma].
(Dicţionar de neologisme)

GAME s.n. v. ghem.
(Dicţionar de neologisme)

GHEM s.n. (Sport) Etapă de joc care constituie o subdiviziune a setului în cadrul unei partide de tenis; joc. [Pl. -muri, scris şi game. / < engl. game].
(Dicţionar de neologisme)

GÁMĂ s. f. 1. (muz.) succesiune de opt sunete, dispuse în ordine ascendentă sau descendentă, limitată la sunetele din cuprinsul unei octave. 2. şir de mărimi scalare exprimând termenii unei serii în tehnică. 3. (fig.) serie de situaţii, valori, produse, sortimente etc. înrudite, formând un tot armonios. ♢ (pict.) succesiune de tonuri, culori care se armonizează. (< fr. gamme)
(Marele dicţionar de neologisme)

gámă (muzicală, de culori etc. ) s. f., g.-d. art. gámei; pl. gáme
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: ga gam

Cuvinte se termină cu literele: me ame