garaj dex - definiţie, sinonime, conjugare

garaj

GARÁJ, garaje, s.n. 1. Clădire sau încăpere (special amenajată) pentru adăpostirea (şi întreţinerea ori repararea) autovehiculelor. 2. (în sintagma) Linie de garaj = linie ferată pe care sunt dirijate vagoanele când trebuie să staţioneze mai multă vreme într-o gară sau care face legătura între locul de încărcare şi descărcare a vagoanelor şi liniile pe care circulă efectiv trenurile. – Din fr. garage.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

GARÁJ ~e n. 1) Loc acoperit destinat adăpostirii (şi întreţinerii) autovehiculelor. 2): Linie de ~ linie de cale ferată detaşată de liniile principale printr-un macaz, pe care sunt manevrate vagoanele. /<fr. garage
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

GARÁJ s.n. 1. Loc de adăpostire pentru autovehicule. 2. Linie de garaj = linie de legătură între un depozit de încărcare şi de descărcare a vagoanelor şi liniile pe care circulă trenurile. [< fr. garage].
(Dicţionar de neologisme)

GARÁJ s. n. 1. loc de adăpostire (şi deservire tehnică) pentru autovehicule. 2. linie de ~ = linie de legătură între un depozit de încărcare-descărcare a vagoanelor şi liniile pe care circulă trenurile. (< fr. garage)
(Marele dicţionar de neologisme)

garáj s. n., pl. garáje
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: ga gar gara

Cuvinte se termină cu literele: aj raj araj