girafă dex - definiţie, sinonime, conjugare

girafă

GIRÁFĂ, girafe, s.f. 1. Gen de mamifere rumegătoare cu gâtul şi picioarele de dinainte lungi, cu capul mic, cu blana albicioasă cu pete brune, care trăiesc în Africa (Giraffa); animal care face parte din acest gen. 2. Suport care permite deplasarea unui microfon (în scenele în care actorii, cântăreţii etc. se mişcă în scenă). – Din fr. girafe.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

GIRÁF//Ă ~e f. 1) Mamifer rumegător de talie mare, cu gâtul foarte lung, cu picioarele de dinainte mai lungi ca cele din urmă şi cu blană alburie cu pete brune, care trăieşte în Africa. 2) Suport cu braţ de suspensie lung, care permite deplasarea unui microfon. /<fr. girafe
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

GIRÁFĂ s.f. 1. Mamifer patruped erbivor, cu gâtul foarte lung, care trăieşte în savanele Africii. 2. Suport de microfon care permite diferite deplasări ale acestuia. [< fr. girafe].
(Dicţionar de neologisme)

GIRÁFĂ s. f. 1. mamifer erbivor, paricopitat, cu gâtul foarte lung, din savanele Africii. 2. suport de microfon care permite diferite deplasări ale acestuia. 3. macara pentru construcţii înalte. (< fr. girafe)
(Marele dicţionar de neologisme)

girafă, girafe s.f. persoană înaltă şi slabă. (Notă: Definiţia este preluată din Dicţionar de argou al limbii române, Editura Niculescu, 2007)
(Alte dicţionare)

giráfă s. f., g.-d. art. giráfei; pl. giráfe
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: gi gir gira giraf

Cuvinte se termină cu literele: fa afa rafa irafa