godeu dex - definiţie, sinonime, conjugare

godeu

[Sinonime]
GODÉU, godeuri, s.n. I. 1. Cupă de metal care se montează la aparatele de ridicat sau de transportat materiale şi care se încarcă şi se descarcă automat. 2. Mic recipient din material izolant, folosit pentru realizarea unor legături electrice. II. Fald la o rochie, la o draperie etc. – Din fr. godet.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

GODÉU ~ri n. 1) (la instalaţiile de ridicat sau de transportat) Cupă metalică care se încarcă şi se descarcă automat. 2) Îndoitură tubulară verticală, făcută special pe o haină largă sau la o draperie ori apărută la un material care atârnă; fald. /<fr. godet
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

GODÉU s.n. I. 1. Cupă de elevator. 2. (Pict.) Vas mic pentru amestecarea culorilor de apă; godetă. 3. Piesă din material izolant, utilizată pentru realizarea de legături electrice. II. Fald la o rochie, la o draperie etc. [< fr. godet].
(Dicţionar de neologisme)

GODÉU s. n. 1. cupă de elevator. 2. piesă din material izolant utilizată pentru realizarea de legături electrice. 3. fald, cută la o rochie, la o draperie etc. 4. urmă pe care o lasă presiunea degetului pe un tegument cutanat sau mucos infiltrat de un edem. (< fr. godet)
(Marele dicţionar de neologisme)

godéu s. n. (sil. -deu), art. godéul; pl. godéuri
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
GODÉU s. v. cută.
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: go god gode

Cuvinte se termină cu literele: eu deu odeu