golf dex - definiţie, sinonime, conjugare

golf

[Sinonime]
GOLF1 s.n. 1. Joc sportiv, între două sau patru persoane, în care se urmăreşte introducerea unei mingi mici şi dure în mai multe găuri succesive (aflate pe un teren special) prin lovirea ei cu o crosă. 2. (În sintagma) Pantaloni golf = pantaloni (iniţial de sport) mai largi decât cei obişnuiţi, legaţi strâns dedesubtul genunchiului, cu faldurile căzând (până deasupra gleznei) peste legătură. – Din engl., fr. golf.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

GOLF2, golfuri, s.n. Parte a unui ocean, a unei mări sau cotitură a unui lac care înaintează într-o deschizătură (largă) a uscatului. – Din fr. golfe.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

GOLF1 n. sport Joc care constă în introducerea mingii lovite cu un baston special în mai multe găuri aranjate succesiv. ♢ Pantaloni-golf pantaloni largi, legaţi strâns sub genunchi, cu faldurii căzând peste legătură. /<engl., fr. golf
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

GOLF2 ~uri n. geogr. Parte a unei întinderi mari de apă (ocean, mare, lac), care înaintează într-o depresiune a uscatului printr-o deschizătură largă. /<fr. golfe
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

GOLF1 s.n. 1. Joc sportiv care constă în introducerea unei mingi într-o serie de gropiţe succesive cu ajutorul unui baston special. 2. Pantaloni golf = pantaloni de sport bufanţi, care se leagă sub genunchi. 3. Golf de cuvinte = joc de cuvinte care constă în a ajunge de la un cuvânt la altul trecând printr-o serie de alte cuvinte, fiecare reprezentând metagrama celui dinainte. 4. Stofă pentru capoate de femei. [< engl., fr. golf].
(Dicţionar de neologisme)

GOLF2 s.n. 1. Parte a mării care înaintează într-o deschizătură largă a uscatului. 2. (Anat.) Porţiune mai dilatată a unei vene. [< fr. golfe, it. golfo].
(Dicţionar de neologisme)

GOLF1 s. n. 1. joc sportiv care constă în introducerea cu o mică crosă (club2) a unei mingi într-o serie de gropiţe succesive aflate în teren. 2. pantaloni ~ = pantaloni de sport bufanţi, care se leagă sub genunchi. 3. ~ de cuvinte = joc enigmistic de cuvinte care constă în a ajunge de la un cuvânt la altul trecând printr-o serie de alte cuvinte, fiecare reprezentând metagrama celui precedent. 4. stofă pentru capoate de femei. (< engl., fr. golf)
(Marele dicţionar de neologisme)

GOLF2 s. n. 1. parte a mării care înaintează într-o deschizătură largă a uscatului. 2. porţiune mai dilatată a unei nave. (< fr. golfe)
(Marele dicţionar de neologisme)

golf (sport) s. n.
(Dicţionar ortografic al limbii române)

golf (geogr. ) s. n., pl. gólfuri
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
GOLF s. (GEOGR.) (înv.) cotitură, sin, sân. (~ de mare.)
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: go gol

Cuvinte se termină cu literele: lf olf