gravitație dex - definiţie, sinonime, conjugare

gravitație

[Sinonime]
GRAVITÁŢIE s.f. (Fiz.) Fenomen de atracţie reciprocă a corpurilor, dependent de masa lor; gravitate (4). ♢ Câmp de gravitaţie = spaţiul în care un corp îşi exercită atracţia asupra altor corpuri. Centru de gravitaţie = a) punctul de aplicaţie al rezultantei forţelor de gravitaţie exercitate asupra părţilor care alcătuiesc un corp; b) fig. loc în jurul (şi sub influenţa) căruia evoluează, trăieşte cineva sau ceva. – Din fr. gravitation.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

GRAVITÁŢI//E f. Fenomen prin care două corpuri se atrag reciproc cu o forţă ce depinde de masa lor şi de distanţa dintre ele; atracţie universală. Legea ~ei. ♢ Câmp de ~ spaţiul din jurul unui corp, în care el îşi exercită atracţia asupra altor corpuri; câmp gravitaţional. /<fr. gravitation
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

GRAVITÁŢIE s.f. Forţă care face ca toate corpurile să se atragă între ele. ♢ Câmp de gravitaţie = spaţiul în care un corp îşi exercită forţa de gravitaţie asupra altor corpuri; centru de gravitaţie = punctul de aplicaţie al rezultantei forţelor de gravitaţie exercitate asupra părţilor care alcătuiesc un corp. [Gen. -iei, var. gravitaţiune s.f. / cf. fr. gravitation].
(Dicţionar de neologisme)

GRAVITÁŢIE s. f. forţă de atracţie reciprocă a tuturor corpurilor, dependentă de masa acestora; atracţia universală. o câmp de ~ = spaţiul în care un corp îşi exercită forţa de gravitaţie asupra altor corpuri. (< fr. gravitation, lat. gravitatio)
(Marele dicţionar de neologisme)

gravitáţie s. f. (sil. -ţi-e), art. gravitáţia (sil. -ţi-a), g.-d. gravitáţii, art. gravitáţiei
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
GRAVITÁŢIE s. (FIZ.) atracţie universală, (impr.) gravitate. (Legea ~.)
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: gr gra grav gravi gravit

Cuvinte se termină cu literele: ie tie atie tatie itatie