herminat dex - definiţie, sinonime, conjugare

herminat

HERMINÁT, -Ă, herminaţi, -te, adj. (Despre găini) Cu penajul alb mărginit cu negru la coadă şi la aripi şi negru mărginit cu alb la gât. – Din fr. herminé.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

HERMINÁ//T ~tă (~ţi, ~te) (despre păsări) Care are penajul alb mărginit cu negru la coadă şi la aripi sau negru mărginit cu alb la gât. /<fr. herminé
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

HERMINÁT, -Ă adj. Asemănător herminei; (spec.; despre păsări) cu penajul alb mărginit cu negru la coadă şi la aripi şi negru mărginit cu alb la gât. [Cf. fr. herminé].
(Dicţionar de neologisme)

HERMINÁT, -Ă adj. asemănător herminei; (despre găini) cu penajul alb mărginit cu negru la coadă şi la aripi şi negru mărginit cu alb la gât. (< fr. herminé)
(Marele dicţionar de neologisme)

HERMINÁT, -Ă adj. (Zoot.; despre găini) Care are culoarea penajului caracterizată printr-un fond alb, cu penele din coadă şi din vârful aripilor negre, cu cele de la gât (lanţetele) negre, mărginite cu alb. ♦ (Substantivat, f.) Herminată de Bonţida = rasă de găini creată în România şi crescută pentru producţia mixtă (ouă şi carne). (din fr.) [Dicţionar Enciclopedic, Ed. Enciclopedică, Bucureşti 1999]
(Alte dicţionare)

herminát adj. m., pl. hermináţi; f. sg. herminátă, pl. hermináte
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: he her herm hermi hermin

Cuvinte se termină cu literele: at nat inat minat rminat