hidrografie dex - definiţie, sinonime, conjugare

hidrografie

HIDROGRAFÍE s.f. 1. Ramură a hidrologiei care se ocupă cu studiul apelor de suprafaţă dintr-o regiune. ♦ Totalitatea apelor curgătoare şi stătătoare ale unei regiuni. 2. Ştiinţă care se ocupă cu elaborarea hărţilor marine. ♦ Totalitatea hărţilor care reprezintă o mare sau un ocean. – Din fr. hydrographie.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

HIDROGRAFÍE f. 1) Ramură a hidrologiei care se ocupă cu studiul descrierii şi reprezentării pe hartă a apelor de pe anumite teritorii. 2) Totalitate a apelor de pe un anumit teritoriu. 3) Totalitate a hărţilor ce reprezintă o mare sau un ocean. [G.-D. hidrografiei] /<fr. hydrographie
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

HIDROGRAFÍE s.f. 1. Ramură a hidrologiei care studiază apele anumitor teritorii. ♦ Totalitatea apelor unei regiuni. 2. Ştiinţă care se ocupă cu ridicarea hărţilor marine. ♦ Totalitatea hărţilor care reprezintă o mare sau un ocean. [Gen. -iei. / < fr. hydrographie, cf. gr. hydor – apă, graphein – a scrie].
(Dicţionar de neologisme)

HIDROGRAFÍE s. f. 1. ramură a hidrologiei care studiază hidrosfera sau o parte a ei. 2. totalitatea apelor unei regiuni. 3. topografie marină. ♢ totalitatea hărţilor care reprezintă o mare sau un ocean. (< fr. hydrographie)
(Marele dicţionar de neologisme)

hidrografíe s. f. (sil. -dro-gra-), art. hidrografía, g.-d. hidrografíi, art. hidrografíei
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: hi hid hidr hidro hidrog

Cuvinte se termină cu literele: ie fie afie rafie grafie