hidrometru dex - definiţie, sinonime, conjugare

hidrometru

HIDROMÉTRU, hidrometre, s.n. 1. Aparat pentru măsurarea densităţii şi a vitezei de curgere a lichidelor. 2. Manometru metalic cu scara gradată în unităţi de coloană de apă, cu care se măsoară nivelul unui curs de apă. – Din fr. hydromètre.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

HIDROMÉTR//U ~e n. 1) Aparat pentru determinarea densităţii şi a vitezei de curgere a lichidelor. 2) Aparat pentru măsurarea variaţiilor de nivel ale unui curs de apă (fluviu, râu); fluviometru. 3) Miră pentru măsurarea nivelului unei ape. /<fr. hydrometre
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

HIDROMÉTRU s.n. 1. Nume generic pentru instrumentele de măsură a densităţii lichidelor. 2. Manometru metalic cu scara gradată în unităţi de coloană de apă. ♦ Miră cu ajutorul căreia se măsoară nivelul unui curs de apă. [< fr. hydromètre, cf. gr. hydor – apă, metron – măsură].
(Dicţionar de neologisme)

HIDROMÉTRU s. n. 1. aparat de măsură a densităţii şi a vitezei de curgere a lichidelor. 2. manometru metalic cu scara gradată în unităţi de coloană de apă. 3. miră cu ajutorul căreia se măsoară nivelul unui curs de apă. (< fr. hydromètre)
(Marele dicţionar de neologisme)

hidrométru s. n. (sil. -dro-, -tru), art. hidrométrul; pl. hidrométre
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: hi hid hidr hidro hidrom

Cuvinte se termină cu literele: ru tru etru metru ometru