individualiza dex - definiţie, sinonime, conjugare

individualiza

[Conjugare] [Sinonime]
INDIVIDUALIZÁ, individualizez, vb. I. Tranz. A scoate în evidenţă trăsăturile specifice ale unei persoane, ale unui fapt, ale unei situaţii etc. ♦ A considera pe cineva sau ceva în mod individual, a-i da un caracter propriu, făcându-l să se deosebească de ceilalţi. ♦ A determina un lucru prin caracterele sale individuale. [Pr.: -du-a-] – Din fr. individualiser.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

A INDIVIDUALIZ//Á ~éz tranz. 1) A determina prin caracterele sale individuale; a particulariza; a singulariza. 2) A prezenta prin ceea ce este individual, personal; a personaliza. /<fr. individualiser
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

INDIVIDUALIZÁ vb. I. tr. A scoate în evidenţă un individ, un fapt etc., punând în lumină particularităţile lui specifice. [Pron. -du-a-. / < fr. individualiser].
(Dicţionar de neologisme)

INDIVIDUALIZÁ vb. tr. a scoate în evidenţă un individ, un fapt, punând în lumină particularităţile lui specifice. (< fr. individualiser)
(Marele dicţionar de neologisme)

individualizá vb. (sil. -du-a-), ind. prez. 1 sg. individualizéz, 3 sg. şi pl. individualizeáză
(Dicţionar ortografic al limbii române)



Sinonime:
INDIVIDUALIZÁ vb. 1. v. caracteriza. 2. a tipiza. (A ~ un personaj literar.) 3. a (se) particulariza, (rar) a (se) personaliza. (Se ~ dintre alte elemente,) 4. a (se) izola, a (se) singulariza. (A ~ însuşirile unui fenomen.)
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: in ind indi indiv indivi

Cuvinte se termină cu literele: za iza liza aliza ualiza