infidel dex - definiţie, sinonime, conjugare

infidel

[Sinonime]
INFIDÉL, -Ă, infideli, -e, adj. 1. Care nu este fidel; nestatornic, necredincios în sentimente, care îşi calcă angajamentele faţă de cineva, nefidel; (despre soţi) care calcă credinţa conjugală. 2. Inexact, care nu exprimă adevărul, realitatea. – Din fr. infidèle, lat. infidelis.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

INFIDÉL ~ă (~i,~e) 1) Care nu este fidel (în dragoste, sentimente); necredincios. 2) Care nu redă sau nu exprimă fidel adevărul, realitatea; inexact. /<fr. infidele, lat. infidelis
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

INFIDÉL, -Ă adj. 1. Necredincios, nestatornic, inconstant (în dragoste, în prietenie); (spec.; despre soţi) care nu respectă credinţa conjugală. 2. (Despre memorie) Pe care nu se poate conta, bizui; slab, defectuos. ♢ Traducere infidelă = traducere incorectă, inexactă. [Cf. fr. infidèle, lat. infidelis].
(Dicţionar de neologisme)

INFIDÉL, -Ă adj. 1. necredincios, nestatornic, inconstant (în dragoste); (despre soţi) care nu respectă credinţa conjugală. 2. (despre memorie) pe care nu se poate conta; slab, defectuos. o traducere ~ă = traducere incorectă, inexactă. (< fr. infidèle, lat. infidelis)
(Marele dicţionar de neologisme)

infidél adj. m., pl. infidéli; f. sg. infidélă, pl. infidéle
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
INFIDÉL adj. 1. v. adulter. 2. v. inexact.
(Dicţionar de sinonime)Antonime:
Infidel ≠ credincios, devotat, fidel
(Dicţionar de antonime)


Cuvinte care încep cu literele: in inf infi infid infide

Cuvinte se termină cu literele: el del idel fidel nfidel