injector dex - definiţie, sinonime, conjugare

injector

INJECTÓR, injectoare, s.n. 1. Aparat care serveşte la injectarea combustibilului lichid sau pulverulent în camera de ardere a unui motor cu ardere internă sau care, la instalaţiile cu focar, serveşte la amestecarea combustibilului cu aerul carburant şi la suflarea acestui amestec în focar. 2. Aparat care serveşte la alimentarea cu apă a cazanelor de abur în care apa este antrenată de un curent de abur sub presiune; dispozitiv folosit la unele turbine hidraulice. – Din fr. injecteur.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

INJECT//ÓR ~oáre n. Dispozitiv folosit pentru injectarea carburanţilor într-un motor sau pentru asigurarea cu apă a cazanelor cu aburi. /<fr. injecteur
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

INJECTÓR s.n. Dispozitiv pentru pomparea sub presiune a apei în cazanul unei maşini cu vapori sau pentru introducerea şi pulverizarea combustibilului în camera de ardere a unui motor etc. [< fr. injecteur].
(Dicţionar de neologisme)

INJECTÓR, -OÁRE I. adj. care serveşte pentru injectare. II. s. n. 1. dispozitiv cu ajutorul căruia se introduce forţat fluidul într-o maşină, într-un mecanism; pompă de injecţie. 2. aparat pentru alimentarea cu apă a cazanului unei maşini cu aburi. (< fr. injecteur)
(Marele dicţionar de neologisme)

injectór s. n., pl. injectoáre
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: in inj inje injec inject

Cuvinte se termină cu literele: or tor ctor ector jector