jerseu dex - definiţie, sinonime, conjugare

jerseu

[Sinonime]
JERSÉU, jerseuri (jersee), s.n. 1. Obiect de îmbrăcăminte tricotat sau împletit, din lână, din bumbac etc., de obicei cu mâneci lungi şi deschis în faţă, care acoperă partea de sus a corpului. 2. Ţesătură elastică tricotată, de lână, de bumbac, de mătase etc., din care se fac obiecte de îmbrăcăminte; tricot. – Din fr. jersey.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

JERSÉ//U ~uri n. 1) Ţesătură elastică, tricotată din lână, bumbac sau mătase, folosită la confecţonarea obiectelor de îmbrăcăminte; tricot. 2) Obiect de îmbrăcăminte tricotat, lung până la brâu şi deschis în faţă, de obicei cu mâneci lungi, purtat peste bluză sau rochie. [Pl. jersee] /<fr. jersey
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

jerséu (jerséuri), s.n. – Obiect de îmbrăcăminte împletit din lînă, deschis în faţă. Fr. jersey.
(Dicţionarul etimologic român)

JERSÉU s.n. 1. Ţesătură elastică de lână, de fire sintetice, de bumbac sau de mătase, din care se fac obiecte de îmbrăcăminte. 2. Obiect de îmbrăcăminte împletit din lână sau din bumbac, care se poartă peste partea de sus a corpului. V. pulover. [Pron. -seu, pl. -euri, var. jerse s.n. / < fr. jersey].
(Dicţionar de neologisme)

JERSÉU s. n. 1. ţesătură elastică de lână, de fire sintetice, bumbac sau mătase. 2. obiect de îmbrăcăminte împletit din lână sau bumbac, peste partea de sus a corpului. (< fr. jersey)
(Marele dicţionar de neologisme)

jerséu s. n., art. jerséul; pl. jerséuri /jersée
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
JERSÉU s. pulover.
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: je jer jers jerse

Cuvinte se termină cu literele: eu seu rseu erseu