kilometraj dex - definiţie, sinonime, conjugare

kilometraj

KILOMETRÁJ, kilometraje, s.n. Distanţa în kilometri dintre un punct al unei căi de comunicaţie şi un punct de plecare, măsurată în lungul acestei căi. ♢ Distanţa în kilometri parcursă de un vehicul într-un anumit timp. ♢ Instrument de măsură montat la unele vehicule pentru a înregistra distanţele parcurse de vehicul sau viteza de deplasare. (sil. -traj) [Scris şi: chilometraj] – Din fr. kilométrage.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

KILOMETRÁJ -e n. 1) Distanţa în kilometri parcursă de un vehicul într-un anumit timp. 2) Instrument montat la unele vehicule care înregistrează distanţa parcursă sau viteza lui de deplasare. 3) Măsurare în kilometri a unei distanţe parcurse. [Sil. -me-traj] /< fr. kilométrage
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

KILOMETRÁJ s.n. Distanţa în kilometri dintre două puncte ale unui drum. ♦ Distanţa în kilometri parcursă de un vehicul într-un anumit timp. ♦ Instrument care înregistrează distanţa parcursă de un vehicul sau viteza lui de mers. [Cf. fr. kilométrage].
(Dicţionar de neologisme)

KILOMETRÁJ s. n. 1. măsurarea în kilometri a unui itinerar. ♢ distanţa, în kilometri, parcursă de un autovehicul. 2. aparat de bord care înregistrează distanţa parcursă. (< fr. kilométrage)
(Marele dicţionar de neologisme)

kilometráj s. n. (sil. -traj), pl. kilometráje
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: ki kil kilo kilom kilome

Cuvinte se termină cu literele: aj raj traj etraj metraj