lacustru dex - definiţie, sinonime, conjugare

lacustru

lacustru lacustru
LACÚSTRU, -Ă, lacustri, -e, adj. Privitor la lacuri1, care trăieşte sau care creşte în lacuri1. ♢ Locuinţă (sau aşezare etc.) lacustră = locuinţă (sau aşezare etc.) clădită pe stâlpi la suprafaţa apei unor lacuri1, specifică în epoca preistorică. – Din fr. lacustre, lat. lacustris.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

LACÚ//STRU ~stră (~ştri, ~stre) 1) Care ţine de lacuri; propriu lacurilor. Mal ~. 2) Care trăieşte sau care creşte în lacuri. Faună ~stră. Floră ~stră. [Sil. -cus-tru] /<fr. lacustre, lat. lacustris
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

LACÚSTRU, -Ă adj. Care trăieşte în lacuri, din lacuri. ♢ Locuinţe lacustre = locuinţe (preistorice) ridicate pe stâlpi la marginea sau în mijlocul lacurilor; formaţie lacustră = formaţie geologică rezultată din depuneri pe fundul unei ape dulci. [< fr., it. lacustre].
(Dicţionar de neologisme)

LACÚSTRU, -Ă adj. referitor la lacuri; care trăieşte sau creşte în lacuri. o locuinţe ĕ = locuinţe (preistorice) pe stâlpi la marginea sau în mijlocul lacurilor; formaţie ~ă = formaţie geologică din depuneri pe fundul unei ape dulci. (< fr. lacustre, lat. lacustris)
(Marele dicţionar de neologisme)

lacústru adj. m., pl. lacúştri; f. sg. lacústră, pl. lacústre
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: la lac lacu lacus lacust

Cuvinte se termină cu literele: ru tru stru ustru custru