logaritm dex - definiţie, sinonime, conjugare

logaritm

LOGARÍTM, logaritmi, s.m. Putere la care trebuie ridicat un anumit număr pozitiv, numit bază, spre a obţine numărul dat. ♢ Logaritm zecimal = logaritm a cărui bază este numărul 10. Tablă (sau tabelă) de logaritmi = (carte cuprinzând) tabelele logaritmului unor numere, cu care se pot calcula logaritmii tuturor numerelor. – Din fr. logarithme.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

LOGARÍTM ~i m. mat. Putere la care urmează să fie ridicat un anumit număr pozitiv (numit bază) pentru a obţine numărul dat. ♢ Tabelă de ~i tabelă în care se dau logaritmii unor numere cu ajutorul cărora se poate afla logaritmul tuturor celorlalte numere. /<fr. logarithme
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

LOGARÍTM s.m. (Mat.) Putere la care trebuie ridicat un anumit număr (numit bază) pentru a obţine un număr dat. ♢ Logaritm zecimal = logaritm având ca bază numărul 10. [< fr. logarithme, cf. gr. logos – proporţie, arithmos – număr].
(Dicţionar de neologisme)

LOGARÍTM s. m. (mat.) putere la care trebuie ridicat un anumit număr (bază) pentru a obţine un număr dat. o ~ zecimal = logaritm având ca bază numărul 10. (< fr. logarithme)
(Marele dicţionar de neologisme)

logarítm s. m., pl. logarítmi
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: lo log loga logar logari

Cuvinte se termină cu literele: tm itm ritm aritm garitm