loto dex - definiţie, sinonime, conjugare

loto

LÓTO, lotouri, s.n. 1. Joc de societate la care participanţii au în faţă cartoane imprimate cu diferite numere, pe care le acoperă treptat cu jetoanele corespunzătoare, pe măsură ce acestea sunt scoase, la întâmplare, dintr-o grămadă (sau dintr-un săculeţ); cartoanele şi jetoanele folosite la acest joc. 2. Loterie. [Var.: (1) lotón s.n.] – Din fr. loto.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

LÓTO ~uri n. 1) Joc de noroc cu fişe numerotate care se scot pe rând dintr-un săculeţ. 2) Joc de noroc în care se trag la sorţi bilete numerotate, dintre care unele devin câştigătoare; loterie. [Art. lotoul] /<fr. loto
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

LÓTO s.n. 1. Joc de societate cu cartoane imprimate cu diferite numere, pe care participanţii le acoperă cu fişe cu numerele corespunzătoare pe măsură ce acestea sunt scoase, la întâmplare dintr-un săculeţ; cartoanele, fişele acestui joc. 2. Loterie. [Var. loton s.n. / cf. fr. loto, it. lotto].
(Dicţionar de neologisme)

LÓTO s. n. 1. joc de societate sau didactic cu cartonaşe imprimate cu diferite numere, pe care participanţii trebuie să le acopere cu jetoane corespunzătoare, pe măsură ce acestea sunt scoase la întâmplare dintr-un săculeţ; (p. ext.) piesele acestui jos. 2. loterie. (< fr. loto)
(Marele dicţionar de neologisme)

lóto s. n., art. lótoul; (jocuri) pl. lótouri
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: lo lot

Cuvinte se termină cu literele: to oto