manager dex - definiţie, sinonime, conjugare

manager

MANAGÉR, manageri, s.m. 1. Specialist în management. 2. Persoană care însoţeşte (în turneu) un sportiv, o echipă sportivă (profesionistă) şi care se ocupă de problemele financiare şi organizatorice ale competiţiilor. – Din engl. manager.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

MANAGER [pr.: menegér] ~i m. 1) Persoană care însoţeşte în turneu un sportiv sau o echipă sportivă, fiind responsabilă de problemele financiare şi organizatorice; impresar. 2) Persoană care are cunoştinţele şi talentul necesar pentru a valorifica profitabil resursele umane, financiare şi materiale ale unei societăţi comerciale, organizaţii etc. /<engl., fr. manager
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

MANAGÉR s.m. Însoţitor al unei echipe sau al unui campion, care se ocupă cu organizarea, cu conducerea şi cu chestiunile financiare ale turneelor; impresar. [< engl., fr. manager].
(Dicţionar de neologisme)

MANAGÉR [MENE-] s. m. 1. cel care conduce o antrepriză, care gerează interesele unui sportiv sau ale unei echipe, care se ocupă cu organizarea şi cu chestiunile financiare ale competiţiilor; impresar. 2. exponent. (< engl. manager)
(Marele dicţionar de neologisme)


Cuvinte care încep cu literele: ma man mana manag manage

Cuvinte se termină cu literele: er ger ager nager anager