manej dex - definiţie, sinonime, conjugare

manej

MANÉJ, manejuri, s.n. 1. Loc special unde se dresează sau se antrenează caii, unde se învaţă călăria etc. ♢ Arenă pe care evoluează (la circ) animalele dresate. 2. Exerciţii care se fac cu caii pentru a-i dresa sau pentru a-i antrena. 3. Dispozitiv rudimentar pentru punerea în mişcare a unor maşini agricole cu ajutorul unui cal. – Din fr. manege.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

MANÉJ ~uri n. 1) Loc special amenajat, folosit pentru dresarea cailor sau pentru antrenamente de călărie. 2) Arenă de circ, unde evoluează animalele dresate. 3) Ansamblu de exerciţii folosite la dresarea sau antrenarea cailor. /<fr. manege
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

MANÉJ s.n. 1. Loc acoperit sau deschis care serveşte pentru antrenament la călărie şi pentru dresajul cailor. ♦ Arenă unde sunt prezentate la circ numerele cu animale dresate. 2. Dispozitiv rudimentar cu ajutorul căruia un cal antrenează anumite maşini agricole. 3. (Fig.) Mijloace şirete, tertipuri, uneltiri. [< fr. manège, cf. it. maneggio].
(Dicţionar de neologisme)

MANÉJ s. n. 1. loc acoperit sau deschis care serveşte pentru antrenament la călărie şi pentru dresajul cailor. ♢ arenă unde sunt prezentate la circ numerele cu animale dresate. 2. dispozitiv rudimentar cu ajutorul căruia un cal antrenează anumite maşini agricole. 3. dresaj, antrenament al cailor. 4. (fig.) tertipuri, uneltire. (< fr. manège)
(Marele dicţionar de neologisme)

manéj s. n., pl. manéjuri
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: ma man mane

Cuvinte se termină cu literele: ej nej anej