medical dex - definiţie, sinonime, conjugare

medical

[Sinonime]
MEDICÁL, -Ă, medicali, -e, adj. Care aparţine medicului1 sau medicinei, privitor la medic1 sau la medicină; de medic1, de medicină. ♢ Concediu medical = concediu care se obţine în caz de boală. Gimnastică medicală = sistem de exerciţii de gimnastică menite să corecteze diferite defecte sau să reactiveze unele funcţii fiziologice. – Din fr. médical.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

MEDICÁL ~ă (~i, ~e) Care ţine de medicină; propriu medicinei. Ajutor ~. ♢ Asistenţăserviciu de tratare şi îngrijire a bolnavilor. Concediu ~ concediu de boală. /<fr. médical
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

MEDICÁL, -Ă adj. Care ţine de medicină; de medic. ♢ Concediu medical = concediu de boală; gimnastică medicală = sistem de exerciţii metodice de gimnastică, având ca scop corectarea diferitelor defecte fizice sau reactivarea unor funcţii fiziologice. [< fr. médical].
(Dicţionar de neologisme)

MEDICÁL, -Ă adj. referitor la medic(ină). o concediu ~ = concediu de boală; gimnastică ~ă = sistem de exerciţii metodice de gimnastică având ca scop corectarea diferitelor defecte fizice sau fiziologice. (< fr. médical)
(Marele dicţionar de neologisme)

medicál adj. m., pl. medicáli; f. sg. medicálă, pl. medicále
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
MEDICÁL adj. (MED.) (înv.) doctoresc, doctoricesc, medic, medicesc, medicinal. (Tratament ~.)
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: me med medi medic medica

Cuvinte se termină cu literele: al cal ical dical edical