memento dex - definiţie, sinonime, conjugare

memento

[Sinonime]
MEMÉNTO s.n. 1. Semn distinctiv, însemnare, notă care reaminteşte ceva; p. ext. aducere-aminte. 2. Mic carnet de buzunar în care se fac însemnări pentru a reaminti o dată, un nume, o problemă etc. 3. Carte, de obicei de format mic, care rezumă esenţialul, prin tabele, formule etc., dintr-una sau din mai multe discipline, ştiinţe; memorator. ♦ Listă a spectacolelor şi conferinţelor, publicată în presa cotidiană. – Din fr. mémento.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

MEMÉNTO n. 1) Notă sau semn care este făcut în scopul de a reaminti un lucru trecut sau un lucru care urmează să fie făcut. 2) livr. Carnet mic de buzunar în care se notează anumite informaţii; agendă. 3) Carte de format mic, în care sunt expuse sumar elementele de bază ale unei anumite discipline sau ştiinţe; memorator. 4) Anunţ publicat în presa cotidiană, care indică lista spectacolelor şi ale diverselor manifestări culturale. /<fr. mémento
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

MEMÉNTO s.n. 1. Semn, notă care aduce aminte de ceva. ♦ Carte care cuprinde în rezumat cunoştinţele de bază ale unei ştiinţe, ale unei discipline etc. 2. Listă de spectacole, de conferinţe, publicată în presă. [< fr. mémento, cf. lat. memento – aminteşte-ţi].
(Dicţionar de neologisme)

MEMÉNTO s. n. 1. semn, notă care aduce aminte de ceva. 2. carte care cuprinde în rezumat cunoştinţele de bază ale unei ştiinţe, discipline etc. 3. listă de spectacole sau de conferinţe, publicată în presă. (< fr. mémento, lat. memento, aminteşte-ţi)
(Marele dicţionar de neologisme)

meménto s. n.
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
MEMÉNTO s. memorator. (Şi-a notat ceva în ~.)
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: me mem meme memen mement

Cuvinte se termină cu literele: to nto ento mento emento