meniu dex - definiţie, sinonime, conjugare

meniu

[Sinonime]
MENÍU, meniuri, s.n. Totalitatea felurilor de mâncare servite la o masă. ♦ Listă pe care sunt scrise felurile de mâncare şi băuturile servite într-un restaurant, împreună cu preţurile respective; listă de bucate. ♢ Meniu fix = masă servită (la prânz) într-un restaurant, la care numărul şi ordinea felurilor de mâncare sunt stabilite zilnic de restaurantul respectiv (şi al cărei preţ este redus). – Din fr. menu.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

MENÍU ~ri n. 1) Totalitate a felurilor de mâncare ce se servesc la o masă. 2) Listă de feluri de mâncare şi de băuturi care se servesc într-un local public. /<fr. menu
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

MENÍU s.n. Lista felurilor de mâncare de la o masă, de la un banchet etc.; mâncărurile servite la o masă. [Pron. -niu, var. menu s.n. (pron. me-nü). / < fr. menu].
(Dicţionar de neologisme)

MENÍU s. n. 1. listă a felurilor de mâncare şi a băuturilor servite la o masă, la un banchet etc. 2. (inform.) parte a unui program, afişată pe ecranul calculatorului care oferă utilizatorului mai multe opţiuni. (< fr. menu)
(Marele dicţionar de neologisme)

MENÍU, meniuri, s.n. (Inform.) Listă de comenzi adresate calculatorului, listă oferită utilizatorului de către un program informatic. – Din engl. menu.
(Alte dicţionare)

meníu s. n., art. meníul; pl. meníuri
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
MENÍU s. listă de bucate, listă de mâncare.
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: me men meni

Cuvinte se termină cu literele: iu niu eniu