milimetric dex - definiţie, sinonime, conjugare

milimetric

MILIMÉTRIC, -Ă, milimetrici, -ce, adj. 1. De mărimea unui milimetru; p. ext. foarte mic. ♦ (Adverbial) Cu mare exactitate. 2. (Despre scări ale unor instrumente) Gradat în milimetri. ♢ Hârtie milimetrică = hârtie liniată orizontal şi vertical din milimetru în milimetru, întrebuinţată în desenul tehnic sau pentru trasarea graficelor şi a diagramelor. – Din fr. millimétrique.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

MILIMÉTRI//C1 ~că (~ci, ~ce) 1) (despre intervale) Care este egal cu un milimetru; de un milimetru. Interval ~. 2) Care este gradat în milimetri. Scară ~că. ♢ Hârtie ~că hârtie divizată în pătrăţele de un milimetru pătrat, utilizată în desenul tehnic şi la trasarea graficelor şi a diagramelor. 3) fig. Care are proporţii foarte reduse; foarte mic; minuscul; microscopic; miniatural; pitic. /<fr. millimétrique
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

MILIMÉTRIC2 adv. Cu exactitate foarte mare. /<fr. millimétrique
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

MILIMÉTRIC, -Ă adj. De mărimea unui milimetru; (p. ext.) foarte mic. ♢ Hârtie milimetrică = hârtie cu linii orizontale şi verticale la distanţă de un milimetru unele de altele. [Cf. fr. millimétrique].
(Dicţionar de neologisme)

MILIMÉTRIC, -Ă adj. de mărimea unui milimetru; (p. ext.) foarte mic. o hârtie ~ă = hârtie cu linii orizontale şi verticale, la distanţă de un milimetru unele de altele. ♢ (adv.) cu mare exactitate. (< fr. millimétrique)
(Marele dicţionar de neologisme)

milimétric adj. → metric
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: mi mil mili milim milime

Cuvinte se termină cu literele: ic ric tric etric metric