navigație dex - definiţie, sinonime, conjugare

navigație

[Sinonime]
NAVIGÁŢIE, navigaţii, s.f. 1. Faptul de a naviga; drum parcurs de un vehicul maritim, fluvial, aerian sau spaţial (1) pe apă, călătorie facută cu o navă. 2. Ştiinţa şi tehnica de a conduce o navă sau o aeronavă. 3. Transport organizat de mărfuri sau de persoane cu o navă sau o aeronavă. – Din fr. navigation, lat. navigatio, it. navigazione.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

NAVIGÁŢI//E ~i f. 1) v. A NAVIGA. 2) Transport efectuat cu nave sau cu aeronave. ~ maritimă. ~ aeriană. 3) Ştiinţă care se ocupă cu studiul conducerii navelor. /<fr. navigation, lat. navigatio, ~onis, it. navigazione
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

NAVIGÁŢIE s.f. Faptul de a naviga, navigare; arta şi tehnica de a conduce o navă sau o aeronavă; ramură a transporturilor şi a comunicaţiilor pe apă şi în aer. [Gen. -iei, var. navigaţiune s.f. / cf. it. navigazione, lat. navigatio].
(Dicţionar de neologisme)

NAVIGÁŢIE s. f. 1. conducere a unei (aero)nave; navigare. 2. ştiinţa şi tehnica de a conduce o (aero)navă; nautică. 3. ramură a transporturilor şi a comunicaţiilor pe apă şi în aer. (< fr. navigation, lat. navigatio)
(Marele dicţionar de neologisme)

navigáţie s. f. (sil. -ţi-e), art. navigáţia (sil. -ţi-a), g.-d. art. navigáţiei; pl. navigáţii, art. navigáţiile (sil. -ţi-i-)
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
NAVIGÁŢIE s. 1. v. nautică. 2. (MAR.) plutire. (În timpul ~ pe mare.) 3. (AV.) zbor. (~ pe ruta Roma-Paris.)
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: na nav navi navig naviga

Cuvinte se termină cu literele: ie tie atie gatie igatie