neț dex - definiţie, sinonime, conjugare
NET, -Ă, neţi, -te, adj. 1. (Adesea adverbial) Clar, desluşit, precis; hotărât, categoric. 2. (Despre venituri) Din care s-au scăzut cheltuielile, impozitele; curat; (despre greutatea mărfurilor) din care s-a scăzut daraua, ambalajul. – Din fr. net.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

NEŢ, neţuri, s.n. (La tenis) Lovitură în care mingea trece în terenul advers atingând marginea de sus a plasei. – Din germ. Netz, engl. net.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

NE//T ~tă (~ţi, ~te) 1) şi adverbial Care nu trezeşte îndoieli; neîndoielnic. Diferenţă ~tă. 2) (despre greutatea mărfurilor, venituri etc.) v. NETO. /<fr. net
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

NET, -Ă adj. 1. (Adesea adv.) Clar; categoric; desluşit. 2. (Despre o greutate) Din care a fost scăzută daraua; (despre un salariu, un venit etc.) din care au fost scăzute impozitele, reţinerile etc. [< fr. net].
(Dicţionar de neologisme)

NET s.n. (Sport) Plasă pentru jocul de tenis. ♦ Expresie folosită de arbitrul de fileu pentru a arăta că mingea a lovit plasa. [< engl. net].
(Dicţionar de neologisme)

NET1 s. n. (sport) plasă pentru jocul de tenis. ♢ expresie folosită de arbitrul de fileu pentru a arăta că mingea a lovit plasa. (< engl. net)
(Marele dicţionar de neologisme)

NET2, -Ă adj. 1. (şi adv.) clar; categoric; desluşit. 2. (despre greutatea unei mărfi) fără ambalaj; (despre venituri) din care au fost scăzute impozitele, reţinerile etc. (< fr. net)
(Marele dicţionar de neologisme)

net adj. m.; f. sg. nétă, pl. néte
(Dicţionar ortografic al limbii române)

neţ s. n., pl. néţuri
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
NET adj., adv. 1. adj. (fig.) curat. (Venit, câştig ~.) 2. adj. v. clar. 3. adj. v. categoric. 4. adv. v. categoric.
(Dicţionar de sinonime)

NEŢ s. v. plasă, sacoşă.
(Dicţionar de sinonime)Antonime:
Net ≠ brut
(Dicţionar de antonime)


Cuvinte care încep cu literele: ne

Cuvinte se termină cu literele: et