neutralitate dex - definiţie, sinonime, conjugare

neutralitate

[Sinonime]
NEUTRALITÁTE s.f. Situaţie, atitudine a unui stat care nu se amestecă în conflictul dintre două sau mai multe state, care nu participă la pacte sau la alianţe militare şi întreţine relaţii paşnice cu fiecare stat beligerant în parte; p. ext. stare, atitudine neutră (1) a unei persoane sau a unui grup social. [Pr.: ne-u-] – Din fr. neutralité.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

NEUTRALITÁTE f. 1) Caracter neutru. 2) Politică de neamestec în conflictele dintre alte state. [Sil. ne-u-] /<fr. neutralité
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

NEUTRALITÁTE s.f. Faptul de a fi neutru; caracterul a ceea ce este neutru. ♦ Situaţie politică şi juridică a unui stat care se abţine de a se amesteca în conflictul dintre două sau mai multe state, nu participă la alianţe sau la pacte militare, la războaie între alte state, întreţine relaţii paşnice cu toate statele, chiar dacă acestea se află în stare de război unele cu altele. ♦ (Chim.) Stare a unui compus neutru. [Cf. fr. neutralité].
(Dicţionar de neologisme)

NEUTRALITÁTE s. f. faptul de a fi neutru; caracterul a ceea ce este neutru. ♢ poziţie de neamestec a unui stat şi de menţinere a unor raporturi de pace cu ţările angajate în conflicte armate. ♢ stare a unui compus neutru (4). (< fr. neutralité)
(Marele dicţionar de neologisme)

neutralitáte s. f. (sil. -tra-), g.-d. art. neutralităţii
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
NEUTRALITÁTE s. 1. (fig.) echidistanţă. (Păstrează ~ faţă de partide.) 2. (POL.) neutralitate activă v. nealiniere.
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: ne neu neut neutr neutra

Cuvinte se termină cu literele: te ate tate itate litate