nulă dex - definiţie, sinonime, conjugare
NUL, -Ă, nuli, -e, adj. 1. Care se reduce la nimic, care nu valorează nimic sau nu se manifestă in nici un fel; inexistent. ♦ (Mat.) Care reprezintă valoarea zero. ♦ (Despre meciuri) Care se termină la egalitate. 2. (Despre acte juridice) Fără valoare legală, considerat ca inexistent. ♢ Loc. vb. A declara nul = a anula. 3. (Despre oameni şi despre acţiunile lor) Lipsit de orice valoare, fără nici un merit; total incapabil. ♢ Expr. A fi nul la... = a nu şti absolut nimic (într-un domeniu). – Din fr. nul, germ. null.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

NÚLĂ, nule, s.f. 1. (Cifra) zero; semn grafic care reprezintă această cifră. 2. (Rar) Lipsă de orice merit; incapacitate totală. – Din ngr. nula, lat. nulla, germ. Null.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

NUL ~ă (~i, ~e) 1) Care nu are nici o valoare; de nimic; egal cu zero. ♢ A fi ~ (la ceva) a nu pricepe câtuşi de puţin într-o materie, într-un domeniu; a nu şti nici o iotă. 2) Care nu se manifestă deloc; inexistent. 3) (despre acte juridice) Care nu are valoare legală; lipsit de validitate. Contract ~. ♢ A declara ~ a anula. /<fr. nul, germ. null
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

NÚL//Ă ~e f. rar 1) Cifra zero. 2) jur. rar Act lipsit de valoare legală. /<ngr. núla, lat. nulla, germ. Null
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

NUL, -Ă adj. 1. Redus la zero, fără nici o valoare. ♢ Meci nul = meci terminat la egalitate. 2. Fără putere, fără valoare (legală); inexistent. 3. (Despre oameni) Lipsit de merite, fără nici un merit. [Cf. fr., germ. nul, lat. nullus].
(Dicţionar de neologisme)

NÚLĂ s.f. 1. (Cifra) zero. ♦ Semn grafic care reprezintă această cifră. 2. (Rar) Lipsă de orice merit; nulitate. [< germ. Null, cf. lat. nulla].
(Dicţionar de neologisme)

NUL, -Ă adj. 1. (despre acte) fără valoare legală, care se reduce la nimic; inexistent. o meci ~ = meci terminat la egalitate. 2. (mat.) de valoare egală cu zero. 3. (despre oameni) lipsit de merite. (< fr. nul, germ. null)
(Marele dicţionar de neologisme)

NÚLĂ s. f. zero. (< lat. nulla, germ. Null)
(Marele dicţionar de neologisme)

nul adj. m., pl. nuli; f. sg. núlă, pl. núle
(Dicţionar ortografic al limbii române)

núlă s. f., g.-d. art. núlei; pl. núle
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
NÚLĂ s. v. zero.
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: nu nul

Cuvinte se termină cu literele: la ula