ofsaid dex - definiţie, sinonime, conjugare

ofsaid

ÓFSAID, ofsaiduri, s.n. (Sport) Împrejurare, penalizată de arbitru, în care un jucător aflat în posesia mingii se găseşte în zona pe care o formează linia ultimului jucător al echipei adverse şi linia porţii adverse. – Din engl. off-side.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

ÓFSAID ~uri n. (la fotbal) Situaţie (care se penalizează) când un jucător, aflat pe jumătatea de teren a echipei adverse, este pus în posesia mingii în momentul când se găseşte mai aproape de linia porţii decât jucătorii din formaţia opusă (cu excepţia portarului). /<engl. offside
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

ÓFSAID s.n. (Sport) Greşeală constând în depăşirea fără minge a ultimului jucător din echipa adversă (cu excepţia portarului) de către un fotbalist sau a liniei pe care se află mingea de către un rugbist. ♢ (Argotic) A prinde în ofsaid = a prinde pe picior greşit, a surprinde într-o situaţie nefavorabilă, în care nu are dreptate. [Pron. of-said, scris şi offside. / < engl. offside].
(Dicţionar de neologisme)

ÓFSAID s. n. greşeală; deplasare a unui jucător, în depăşirea fără minge a ultimului jucător advers (cu excepţia portarului), la fotbal, sau a liniei pe care se află mingea, la rugbi. ♦ (arg.) a prinde în ~ = a prinde pe picior greşit. (< engl. offside)
(Marele dicţionar de neologisme)

ófsaid s. n. (sil. -said), pl. ófsaiduri
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: of ofs ofsa ofsai

Cuvinte se termină cu literele: id aid said fsaid