omletă dex - definiţie, sinonime, conjugare

omletă

[Sinonime]
OMLÉTĂ, omlete, s.f. Mâncare făcută din ouă bătute şi prăjite în grăsime, uneori cu o umplutură de şuncă, brânză, spanac etc. – Din fr. omelette.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

OMLÉT//Ă ~e f. Fel de mâncare pregătită din ouă bătute (cu lapte sau smântână) şi prăjite în grăsime (uneori cu adaus de brânză, şuncă, verdeţuri etc.). /<fr. omelette
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

omlétă (omléte), s.f. – Mîncare de ouă bătute prăjite. Fr. omelette.
(Dicţionarul etimologic român)

OMLÉTĂ s.f. Mâncare făcută din ouă bătute şi prăjite în grăsime. [< fr. omelette].
(Dicţionar de neologisme)

OMLÉTĂ s. f. 1. mâncare din ouă bătute şi prăjite în grăsime. 2. preparat dulce din ouă, făină, lapte şi zahăr, care se umple cu dulceaţă, fructe etc. (< fr. omelette)
(Marele dicţionar de neologisme)

omlétă s. f., pl. omléte
(Dicţionar ortografic al limbii române)

OMLETĂ, omlete, s.f. Preparat culinar realizat din ouă desfăcute din coajă, bătute, apoi prăjite în tigaie fără a fi amestecate, având forma unei clătite pufoase; poate fi sărată sau dulce, plată (natur sau cu diferite ingrediente încorporate) sau rulată cu o umplutură la mijloc (o compoziţie sărată, dulceaţă, fructe etc.), fiind servită ca preparat de mic dejun, ca antreu sau ca desert.
(Dicţionar gastronomic explicativ)Sinonime:
OMLÉTĂ s. jumări (pl.), (reg.) papară, prajilă, (nordul Mold., Bucov. şi nordul Transilv.) papă, (Transilv. şi Ban.) păpăradă, ratotă, (Mold. şi Bucov.) scrob, (înv., în Transilv.) sfungată. (~ de ouă.)
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: om oml omle omlet

Cuvinte se termină cu literele: ta eta leta mleta