omogenitate dex - definiţie, sinonime, conjugare

omogenitate

[Sinonime]
OMOGENITÁTE s.f. Însuşirea de a fi omogen. ♦ Însuşire a unui obiect, a unui grup, a unui sistem fizico-chimic de a avea aceleaşi proprietăţi în toate punctele sale. ♦ Proprietate a unei formule (fizice) de a avea aceleaşi dimensiuni în cei doi membri ai săi. [Var.: omogeneitáte s.f.] – Din fr. homogénéité, lat. homogeneitas. Cf. o m o g e n.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

OMOGENITÁTE f. Caracter omogen. [G.-D. omogenităţii] /<fr. homogénéité, lat. homogeneitas
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

OMOGENITÁTE s.f. Însuşirea de a fi omogen. ♦ Însuşire a unui obiect, a unui grup, a unui sistem fizico-chimic de a avea aceleaşi proprietăţi în toate punctele sale. ♦ (Mat.) Însuşire a unei funcţii de a fi omogenă. ♦ Însuşire a unei formule, a unei relaţii etc. de a avea aceleaşi dimensiuni în toţi membrii săi. [Var. omogeneitate s.f. / cf. fr. homogénéité].
(Dicţionar de neologisme)

OMOGENITÁTE s. f. însuşirea de a fi omogen. ♢ însuşire a unui obiect, grup, sistem fizico-chimic de a avea aceleaşi proprietăţi în toate punctele sale. ♢ (mat.) însuşire a unei funcţii de a fi omogenă. ♢ însuşire a unei formule, relaţii de a avea aceleaşi dimensiuni în toţi membrii săi. (< fr. homogénéité, lat. homogenitas)
(Marele dicţionar de neologisme)

omogenitáte s. f., g.-d. art. omogenităţii
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
OMOGENITÁTE s. unitate. (~ unei echipe.)
(Dicţionar de sinonime)Antonime:
Omogenitateeterogenitate
(Dicţionar de antonime)


Cuvinte care încep cu literele: om omo omog omoge omogen

Cuvinte se termină cu literele: te ate tate itate nitate