padoc dex - definiţie, sinonime, conjugare

padoc

PADÓC, padocuri, s.n. Loc îngrădit într-o păşune, rezervat pentru unele animale domestice; teren împrejmuit şi amenajat în mod special, în apropierea grajdurilor, destinat întreţinerii şi mişcării animalelor domestice în aer liber. ♦ Spec. Loc îngrădit lângă boxa unui cal de curse sau lângă un hipodrom, unde sunt lăsaţi în libertate sau plimbaţi caii, înainte de alergări. – Din fr., engl. paddock.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

PADÓC ~uri n. 1) Porţiune de teren îngrădită (într-o păşune sau în apropierea grajdului), unde se ţin vitele vara. 2) Loc împrejmuit din apropierea unui hipodrom unde sunt plimbaţi caii înainte de curse. /<fr., engl. paddock
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

PADÓC s.n. Teren îngrădit în apropierea grajdului, unde se ţin animalele pentru a le permite mişcarea la soare şi la aer. ♦ Loc lângă boxa unui cal de curse; loc unde se ţin caii înainte de a intra pe pista de alergări. [< engl., fr. paddock].
(Dicţionar de neologisme)

PADÓC s. n. 1. teren îngrădit în apropierea grajdului, unde se ţin animalele pentru a le permite mişcarea în aer liber. 2. loc lângă boxa unui cal de curse sau lângă un hipodrom unde se ţin caii înainte de alergări. (< fr., engl. paddock)
(Marele dicţionar de neologisme)

padóc s. n., pl. padócuri
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: pa pad pado

Cuvinte se termină cu literele: oc doc adoc