panel dex - definiţie, sinonime, conjugare

panel

PANÉL, panele, s.n. Semifabricat de lemn alcătuit dintr-o placă de lemn, un miez de şipci, de scânduri înguste sau de fâşii de furnir gros, acoperit pe ambele feţe cu câte o foaie de furnir, întrebuinţat mai ales la fabricarea mobilelor. – Din germ. Paneel.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

PANÉL ~e n. Placă constând dintr-un miez de scânduri înguste, acoperit pe ambele părţi cu foi de furnir, întrebuinţată, în special, la fabricarea mobilei şi a tâmplăriei de interior. /<germ. Pannel
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

PANÉL1 s.n. Placă de lemn formată dintr-un miez de şipci încheiate între două foi de furnir. [Pl. -le, -luri. / < rus. paneli, germ. Paneel].
(Dicţionar de neologisme)

PANÉL2 s.n. Ornament heraldic reprezentând formaţii de frunze de plop, dispuse cu vârful în sus. [< fr. panelle].
(Dicţionar de neologisme)

PANÉL1 s. n. 1. metodă de investigaţie repetitivă în ştiinţele social-istorice, în cercetările de marketing etc. pentru urmărirea evoluţiei unui fenomen prin solicitări de informaţii, la intervale stabilite în prealabil, de la aceleaşi grupuri de persoane, unităţi de desfacere etc. ♢ reuniune-dezbatere. 2. semifabricat dintr-o placă de lemn cu miez de şipci încheiate între două foi de furnir, servind la fabricarea mobilei etc. (< germ. Paneel, /1/ engl. panel)
(Marele dicţionar de neologisme)

PANÉL2 s. n. ornament heraldic reprezentând formaţii de frunze de plop, dispuse cu vârful în sus. (< fr. panelle)
(Marele dicţionar de neologisme)

panél s. n., pl. panéle
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: pa pan pane

Cuvinte se termină cu literele: el nel anel