parasolar dex - definiţie, sinonime, conjugare

parasolar

[Sinonime]
PARASOLÁR, parasolare, s.n. 1. Dispozitiv (în formă de pâlnie) montat la obiectivul aparatului de fotografiat sau de filmat pentru a împiedica pătrunderea luminii suplimentare în aparat. 2. Apărătoare formată dintr-o placă transparentă (colorată) sau opacă, montată în interiorul unui autovehicul, deasupra parbrizului, pentru a proteja pe şofer de lumina directă a soarelui. – Para2- + solar.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

PARASOLÁR s.n. 1. Apărătoare montată la obiectivul aparatului de fotografiat sau de filmat pentru a împiedica pătrunderea luminii suplimentare în aparat; parasol. 2. Placă transparentă (colorată fumuriu) sau opacă, montată în interiorul unui autovehicul, deasupra parbrizului, pentru a apăra pe şofer de lumina directă a soarelui. [Cf. germ. Parasolar, fr. parasoleil].
(Dicţionar de neologisme)

PARASOLÁR s. n. 1. apărătoare montată la obiectivul aparatului de fotografiat sau de filmat pentru a împiedica pătrunderea luminii suplimentare în aparat. 2. placă transparentă sau opacă, în interiorul unui autovehicul, deasupra parbrizului, pentru a apăra pe şofer de lumina directă a soarelui. (< germ. Parasolar)
(Marele dicţionar de neologisme)

parasolár s. n., pl. parasoláre
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
PARASOLÁR s. (FOTO) (rar) parasol.
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: pa par para paras paraso

Cuvinte se termină cu literele: ar lar olar solar asolar