partenerul dex - definiţie, sinonime, conjugare

partenerul

[Sinonime]
PARTENÉR, -Ă, parteneri, -e, s.m. şi f. Fiecare dintre participanţii la o competiţie sportivă, la un joc etc., considerat în raport cu ceilalţi participanţi. ♦ Fiecare dintre persoanele care formează împreună un cuplu, un grup, o societate, o asociaţie etc., considerată în raport cu celelalte persoane din cuplu, grup etc. ♦ Cel care interpretează pe scenă, în film etc., împreună cu altul, un număr de program, o scenă dintr-o piesă etc., considerat în raport cu celălalt interpret. – Din fr. partenaire.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

PARTENÉR ~ă (~i, ~e) m. şi f. 1) Persoană care participă la o acţiune comună, luată în raport cu alta (sau cu altele). 2) Ţară cu care o altă ţară întreţine relaţii (comerciale, culturale etc.). /<fr. partenaire
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

PARTENÉR, -Ă s.m. şi f. Fiecare dintre jucătorii care participă la o competiţie sportivă, la jocuri etc., considerat în raport cu ceilalţi jucători din echipă. ♦ Fiecare din persoanele angajate într-o tranzacţie, într-o discuţie etc. ♦ Executant, împreună cu altul, al unui număr de program (la teatru, la circ etc.). [< fr. partenaire].
(Dicţionar de neologisme)

PARTENÉR, -Ă s. m. f. fiecare dintre participanţii la o competiţie sportivă, la jocuri etc. ♢ persoană cu care dansează cineva. ♢ fiecare dintre persoanele angajate într-o tranzacţie, într-o discuţie etc. ♢ executant, împreună cu altul, al unui număr de program (la teatru, la circ etc.). (< fr. partenaire)
(Marele dicţionar de neologisme)

partenér s. m., pl. partenéri
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
PARTENÉR s. 1. v. coechipier. 2. pereche. (Are un ~ ideal de dans.)
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: pa par part parte parten

Cuvinte se termină cu literele: ul rul erul nerul enerul