participaţie dex - definiţie, sinonime, conjugare

participaţie

[Sinonime]
PARTICIPÁŢIE, participaţii, s.f. Participare. ♦ Spec. Faptul de a participa la o activitate economică, investind bani sau alte bunuri materiale, în vederea obţinerii unor câştiguri; (concr.) cotă cu care participă cineva la o asemenea activitate. – Din fr. participation.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

PARTICIPÁŢI//E ~i f. 1) Participare cu mijloace băneşti (sau cu alte bunuri) la o activitate economică (în scopul obţinerii unui câştig). 2) Cotă a unei astfel de participări. /<fr. participation
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

PARTICIPÁŢIE s.f. Faptul de a participa la o întreprindere comercială, investind bani sau alte valori materiale; cotă cu care participă cineva la un capital. [Gen. -iei. / cf. fr. participation, lat. participatio].
(Dicţionar de neologisme)

PARTICIPÁŢIE s. f. faptul de a participa la o întreprindere comercială, investind bani sau alte valori materiale; cotă cu care participă cineva la un capital. (< fr. participation, lat. participatio)
(Marele dicţionar de neologisme)

participáţie s. f. (sil. -ţi-e), art. participáţia (sil. -ţi-a), g.-d. art. participáţiei; pl. participáţii, art. participáţiile (sil. -ţi-i-)
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
PARTICIPÁŢIE s. 1. v. participare. 2. parte. (~ la o afacere în comun.)
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: pa par part parti partic

Cuvinte se termină cu literele: ie tie atie patie ipatie