paternoster dex - definiţie, sinonime, conjugare

paternoster

PATERNÓSTER s.n. 1. Ascensor cu mai multe cabine, antrenate printr-un sistem de lanţuri continue şi cu funcţionare neîntreruptă. 2. Elevator pentru ridicarea materialelor de construcţie, compus din colivii prismatice fixate pe două lanţuri sau pe două benzi continue, montate vertical şi antrenate manual sau mecanic prin intermediul a două tobe. – Din fr. pater-noster, germ. Paternoster.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

PATERNÓSTER n. 1) Ascensor cu mai multe cabine, care funcţionează neîntrerupt. 2) Elevator pentru ridicarea materialelor de construcţie. /<fr. pater-noster, germ. Paternoster
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

PATERNÓSTER s.n. 1. Ascensor cu mai multe cabine de funcţionare continuă. ♦ Elevator pentru materiale de construcţie cu cupe fixate pe două benzi fără sfârşit. 2. Ornament arhitectonic dintr-un şir de proeminenţe ovale sau rotunde. [< lat. pater noster, germ. Paternoster].
(Dicţionar de neologisme)

PATERNÓSTER s. n. 1. ascensor de persoane cu mai multe cabine succesive, fără uşi, cu funcţionare continuă. ♢ elevator pentru materiale de construcţie cu cupe fixate pe două benzi fără sfârşit. 2. ornament arhitectonic dintr-un şir de proeminenţe ovale sau rotunde. (< fr. pater-noster, germ. Paternoster)
(Marele dicţionar de neologisme)

paternóster s. n.
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: pa pat pate pater patern

Cuvinte se termină cu literele: er ter ster oster noster