patiserie dex - definiţie, sinonime, conjugare

patiserie

[Sinonime]
PATISERÍE, (3) patiserii, s.f. 1. Aluat fin, preparat cu mult unt, din care se fac pateuri, plăcinte etc.; pateuri, plăcinte etc. preparate din acest luat. 2. Ramură în industria alimentară care se ocupă cu fabricarea unor produse de patiserie (1). 3. Local în care se consumă şi se vând produse de patiserie (1). – Din fr. pâtisserie.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

PATISERÍ//E ~i f. 1) Aluat fin, preparat cu mult unt, din care se fac pateuri, plăcinte sau diferite copturi. 2) Mulţime de produse alimentare din acest aluat. 3) Local în care se vând şi se consumă astfel de produse. [G.-D. patiseriei] /<fr. pâtesserie
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

PATISERÍE s.f. 1. Pateuri, plăcinte etc. preparate dintr-un aluat fin şi umplut cu carne, brânză, dulceaţă etc.; prăjitură. 2. Local în care se vând şi se consumă pateuri, plăcinte; plăcintărie. [Gen. -iei. / < fr. pâtisserie].
(Dicţionar de neologisme)

PATISERÍE s. f. 1. pateuri, plăcinte etc. preparate dintr-un aluat fin şi umplut cu carne, brânză, dulceaţă. 2. magazin unde se prepară sau se vând produse de patiserie (1). (< fr. pâtisserie)
(Marele dicţionar de neologisme)

patiseríe s. f., art. patisería, g.-d. art. patiseríei; (localuri) pl. patiseríi, art. patiseríile
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
PATISERIE s. plăcintărie.
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: pa pat pati patis patise

Cuvinte se termină cu literele: ie rie erie serie iserie