PATISÓN s.n. Legumă, puţin cunoscută în România, din aceeaşi familie cu dovleacul, având mărimea unui măr şi forma unei farfurii răsturnate, cu marginile dinţate. [< fr. pâtisson].
(Dicţionar de neologisme)
PATISÓN s. n. legumă, puţin cunoscută la noi, din aceeaşi familie cu dovleacul, de mărimea unui măr şi forma unei farfurii răsturnate, cu marginile dinţate. (< fr. pâtisson)
(Marele dicţionar de neologisme)
patisón s. n.
(Dicţionar ortografic al limbii române)
PATISÓN [s.n. patisoane, s.m. patisoni]. Dovlecel rotund şi plat (Cucurbita pepo), asemănător cu o farfurie cu marginile mai mult sau mai puţin vălurite, de culoare alb-gri, cu pulpa deosebit de delicată; se consumă fiert, umplut sau copt. – Fr. pâtisson; germ. Ufo (= farfurie zburătoare).
(Dicţionar gastronomic explicativ)
(Dicţionar de neologisme)
PATISÓN s. n. legumă, puţin cunoscută la noi, din aceeaşi familie cu dovleacul, de mărimea unui măr şi forma unei farfurii răsturnate, cu marginile dinţate. (< fr. pâtisson)
(Marele dicţionar de neologisme)
(Dicţionar ortografic al limbii române)
PATISÓN [s.n. patisoane, s.m. patisoni]. Dovlecel rotund şi plat (Cucurbita pepo), asemănător cu o farfurie cu marginile mai mult sau mai puţin vălurite, de culoare alb-gri, cu pulpa deosebit de delicată; se consumă fiert, umplut sau copt. – Fr. pâtisson; germ. Ufo (= farfurie zburătoare).
(Dicţionar gastronomic explicativ)