petrochimie dex - definiţie, sinonime, conjugare

petrochimie

PETROCHIMÍE s.f. 1. Ramură a industriei chimice care prelucrează ţiţeiul cu derivatele lui, gazele de sondă şi de rafinărie, gazul metan, în scopul transformării lor în produse chimice (semifabricate sau finite) cu valoare mult mai ridicată. 2. Ramură a petrografiei care se ocupă cu studiul chimic complex al rocilor şi cu clasificarea lor chimică. – Din fr. pétrochimie.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

PETROCHIMÍE f. 1) Ramură a chimiei care se ocupă cu studiul petrolului. 2) Ramură a industriei care se ocupă cu prelucrarea petrolului. /<fr. pétrochimie
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

PETROCHIMÍE s.f. 1. Ramură a industriei care se ocupă cu prelucrarea chimică a ţiţeiului, a produselor petroliere, a gazelor de sondă şi de cracare şi a gazului metan. 2. Parte a petrografiei care se ocupă cu studiul chimismului rocilor şi al clasificării lor chimice. [Gen. -iei. / cf. fr. pétrochimie, germ. Petrochemie].
(Dicţionar de neologisme)

PETROCHIMÍE s. f. 1. ştiinţa, tehnica şi industria prelucrării produselor petroliere, a gazelor de sondă şi a gazului metan. 2. ramură a petrografiei care studiază chimismul rocilor şi clasificarea lor chimică. (< fr. pétrochimie)
(Marele dicţionar de neologisme)

petrochimíe s. f. (sil. -tro-) chimie
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: pe pet petr petro petroc

Cuvinte se termină cu literele: ie mie imie himie chimie