pișcot
PIŞCÓT, pişcoturi, s.n. Produs de patiserie obţinut prin coacerea unui aluat moale şi pufos făcut din făină, ouă şi zahăr, având de obicei o formă alungită, subţiată la mijloc şi îngroşată la capete. – Din magh. piskóta.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)
PIŞCÓT ~uri n. Produs de patiserie preparat din aluat moale şi dulce, tăiat în bucăţi de formă alungită, subţiată la mijloc şi copt. /<ung. piskóta
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)
cotu’ şi pişcotu’, labele şi botu’ expr. (glum.) nimic; deloc. (Notă: Definiţia este preluată din Dicţionar de argou al limbii române, Editura Niculescu, 2007)
(Alte dicţionare)
pişcót s. n., pl. pişcóturi
(Dicţionar ortografic al limbii române)
(Dicţionarul explicativ al limbii române)
PIŞCÓT ~uri n. Produs de patiserie preparat din aluat moale şi dulce, tăiat în bucăţi de formă alungită, subţiată la mijloc şi copt. /<ung. piskóta
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)
(Alte dicţionare)
pişcót s. n., pl. pişcóturi
(Dicţionar ortografic al limbii române)