pinguin dex - definiţie, sinonime, conjugare

pinguin

PINGUÍN, pinguini, s.m. Nume dat unor genuri diferite de păsări palmipede marine, cu ciocul lung, cu aripile scurte, negre, improprii pentru zbor, servind ca înotătoare, cu picioarele scurte, situate la extremitatea posterioară a trunchiului, cu pieptul alb, cu mersul legănat, care trăiesc în grupuri în regiunile polare sudice. – Din fr. pingouin.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

PINGUÍN ~i m. Pasăre marină polară, de talie mare, cu cioc proeminent, cu aripi mici, modificate în labe înotătoare, cu picioare scurte (având mersul în poziţie verticală şi legănat), cu penaj alb pe pântece şi negru pe spate, care se hrăneşte cu peşte. /<fr. pingouin
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

PINGUÍN s.m. Pasăre palmipedă din mările arctice, cu aripi scurte, cu pieptul alb şi cu mersul legănat, care stă în poziţie verticală. [Pron. -gu-in. / < fr. pingouin].
(Dicţionar de neologisme)

PINGUÍN s. m. pasăre palmipedă din mările arctice, cu aripi scurte, cu pieptul alb şi cu mersul legănat, în poziţie verticală. (< fr. pingouin)
(Marele dicţionar de neologisme)

pinguin, pinguini s.m. speculant specializat în umplerea buteliilor de mic litraj cu gaz din alte recipiente (Notă: Definiţia este preluată din Dicţionar de argou al limbii române, Editura Niculescu, Bucureşti, 2006)
(Alte dicţionare)

pinguín s. m. (sil. -gu-in), pl. pinguíni
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: pi pin ping pingu pingui

Cuvinte se termină cu literele: in uin guin nguin inguin