piraterie dex - definiţie, sinonime, conjugare

piraterie

PIRATERÍE, piraterii, s.f. Faptă prin care membrii echipajului unui vas, prin ameninţări şi violenţă, răpesc un alt vas ori bunurile sau persoanele aflate pe bordul lui; infracţiune săvârşită de autorii acestei fapte. ♦ Piraterie aeriană = (infracţiune care constă în) acte de ameninţare şi violenţă săvârşite de o persoană sau un grup înarmat asupra echipajului unui avion în scopul schimbării itinerarului acestuia. – Din fr. piraterie.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

PIRATERÍ//E ~i f. Ocupaţie a piratului. ♢ ~ aeriană act de violenţă armată săvârşit (de o persoană sau de un grup de persoane) asupra echipajului unui avion pentru a-i schimba cursul. [G.-D. pirateriei] /<fr. piraterie
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

PIRATERÍE s.f. Îndeletnicirea piraţilor; jaf, tâlhărie pe mare. ♢ Piraterie aeriană = act de ameninţare şi violenţă săvârşit asupra echipajului unui avion pentru a-i deturna itinerarul. [Gen. -iei. / cf. fr. piraterie].
(Dicţionar de neologisme)

PIRATERÍE s. f. 1. act de violenţă comis pe mare sau în aer cu scopul de a jefui sau captura ori pentru realizarea în acest mod a unor interese politice. 2. (fig.) jaf, tâlhărie. (< fr. piraterie)
(Marele dicţionar de neologisme)

pirateríe s. f., art. piratería, g.-d. art. pirateríei; pl. pirateríi, art. pirateríile
(Dicţionar ortografic al limbii române)


Cuvinte care încep cu literele: pi pir pira pirat pirate

Cuvinte se termină cu literele: ie rie erie terie aterie