piure
PIURÉ, piureuri, s.n. Preparat culinar din legume sau din fructe fierte (ori crude), trecute prin sită sau zdrobite, folosit de obicei ca garnitură. [Var.: piréu, piré s.n.] – Din fr. purée.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)
PIURÉ ~uri n. Preparat culinar în formă de pastă, făcut din legume (mai ales cartofi) sau din fructe zdrobite. /<fr. purée
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)
PIURÉ s.n. v. pireu.
(Dicţionar de neologisme)
PIURÉ s. n. mâncare din legume (cartofi etc.) sau din fructe fierte şi zdrobite, formând o pastă. (< fr. purée)
(Marele dicţionar de neologisme)
piuré s. n. (sil. piu-), art. piuréul; pl. piuréuri
(Dicţionar ortografic al limbii române)
(Dicţionarul explicativ al limbii române)
PIURÉ ~uri n. Preparat culinar în formă de pastă, făcut din legume (mai ales cartofi) sau din fructe zdrobite. /<fr. purée
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)
(Dicţionar de neologisme)
PIURÉ s. n. mâncare din legume (cartofi etc.) sau din fructe fierte şi zdrobite, formând o pastă. (< fr. purée)
(Marele dicţionar de neologisme)
piuré s. n. (sil. piu-), art. piuréul; pl. piuréuri
(Dicţionar ortografic al limbii române)