planimetrie dex - definiţie, sinonime, conjugare

planimetrie

[Sinonime]
PLANIMETRÍE s.f. 1. Parte a topografiei care studiază metodele şi instrumentele necesare reprezentării pe o hartă sau pe un plan (I 7) a proiecţiei orizontale a obiectelor de pe suprafaţa pământului. 2. (Astăzi rar) Parte a geometriei care se ocupă cu măsurarea suprafeţelor plane; geometrie plană. – Din fr. planimétrie.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

PLANIMETRÍE f. 1) Ramură a geometriei care se ocupă cu metodele privind măsurarea suprafeţelor plane; geometrie plană. 2) Ramură a topografiei care se ocupă cu studiul metodelor şi tehnicilor de reprezentare pe o hartă sau pe un plan a obiectelor (ape, drumuri etc.) de pe un teren. /<fr. planimétrie
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

PLANIMETRÍE s.f. 1. Operaţie de determinare şi de reprezentare pe un plan a detaliilor de pe o suprafaţă de teren. ♦ Parte a topografiei care se ocupă cu astfel de operaţii. 2. Parte a geometriei care studiază suprafeţele plane; geometria plană. [Gen. -iei. / < fr. planimétrie, cf. lat. planus – plan, gr. metron – măsură].
(Dicţionar de neologisme)

PLANIMETRÍE s. f. 1. ramură a topografiei care se ocupă cu determinarea şi reprezentarea pe un plan, pe o hartă a detaliilor de pe o suprafaţă de teren. 2. parte a geometriei care studiază suprafeţele plane; geometrie plană. (< fr. planimétrie)
(Marele dicţionar de neologisme)

planimetríe s. f. (sil. -tri-), art. planimetría, g.-d. planimetríi, art. planimetríei
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
PLANIMETRÍE s. v. geometrie plană.
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: pl pla plan plani planim

Cuvinte se termină cu literele: ie rie trie etrie metrie