plasament dex - definiţie, sinonime, conjugare

plasament

[Sinonime]
PLASAMÉNT, plasamente, s.n. 1. Investire a unei sume de bani într-o întreprindere, într-o afacere etc., cu scopul de a obţine un câştig; plasare. 2. Faptul de a găsi, de a procura cuiva o slujbă, un post; postul, serviciul, slujba, locul în care cineva este plasat. 3. (Sport) Aşezare, situare a unui jucător în locul cel mai potrivit pe teren pentru a face faţă cu uşurinţă şi cu eficacitate la acţiunile adversarului. – Din fr. placement.
(Dicţionarul explicativ al limbii române)

PLASAMÉNT ~e n. 1) Investire de bani într-o afacere pentru a obţine un câştig. 2) sport Situare a unui jucător pe teren (în locul cel mai potrivit). /<fr. placement
(Noul dicţionar explicativ al limbii române)

PLASAMÉNT s.n. 1. Investire a unui capital într-o afacere, într-o întreprindere etc. 2. Slujbă, post, serviciu. 3. (Sport) Situarea pe teren a unui jucător în locul cel mai potrivit. [Cf. fr. placement].
(Dicţionar de neologisme)

PLASAMÉNT s. n. 1. investire a unui capital într-o afacere, într-o întreprindere etc. 2. slujbă, post, serviciu. 3. (sport) situarea pe teren a unui jucător în locul cel mai potrivit. (< fr. plancement)
(Marele dicţionar de neologisme)

plasamént s. n., pl. plasaménte
(Dicţionar ortografic al limbii române)Sinonime:
PLASAMÉNT s. 1. v. investire. 2. v. slujbă.
(Dicţionar de sinonime)


Cuvinte care încep cu literele: pl pla plas plasa plasam

Cuvinte se termină cu literele: nt ent ment ament sament